Oprah: een biografie

Kitty Kelley heeft, na een biografie over andere grootheden, nu ook Oprah onder de loep genomen. De  biografie is ook in het Nederlands verschenen onder de naam: 'Oprah, een biografie'. Kitty Kelley kennende, zal dat de nodige ophef en sappige onthullingen op gaan leveren. Oprah Winfrey heeft de moeite genomen om te reageren op de aantijgingen aan haar adres die in de nieuwe biografie van Kitty Kelley staan.







Kelley schrijft in het voorwoord dat het moeilijk is om aan de waarheid over Oprah te komen, omdat zij een zeer machtige vrouw is. Iedereen is bang om nadeel te ondervinden zodra bekend is dat er is meegewerkt aan een biografie. Of men wil alleen meewerken tegen grote geldsommen (Oprah noemde zich al eens een geldautomaat, waaruit iedereen een graantje probeert mee te pikken).

In het boek staan desondanks genoeg 'onthullingen' en beweert een familielid van de talkshowkoningin onder andere dat Oprah heeft gelogen over haar misbruik en dat Vernon Winfrey niet haar echte vader is. Oprah stipte de publicatie van het boek kort aan terwijl ze in New York was om een prijs uit te reiken aan haar beste vriendin Gayle King. "Zij maakt zich soms meer druk om mijn leven dan ik", vertelde Oprah het publiek tijdens de uitreiking. "Zeker de afgelopen week toen er een zogenoemde 'biografie' over mijn leven verscheen."  Schrijfster Kitty Kelley maakt het allemaal vast geen bal uit. De boeken vliegen dankzij alle aandacht als warme broodjes over de toonbank. Meer over boeken.

Geen opmerkingen: