De Parfum Horoscoop: welk parfum past bij jouw sterrenbeeld?

De betekenis van geur wordt vaak over het hoofd gezien, terwijl het een van onze krachtigste zintuigen is. Geur kan vele nostalgische herinneringen oproepen of je verleidelijk maken. Zodra je een vleugje ruikt van een parfum uit het verleden, dan komen direct de herinneringen terug aan die tijd. De verbinding tussen de geur en het geheugen is dus krachtig. Onze reactie op geur is emotioneel geladen en verschilt per gelegenheid of stemming. Hieronder vind je de parfumhoroscoop waar de favoriete geuren van je sterrenbeeld te vinden zijn.




Natuurlijk is de lijst niet compleet en zijn er veel meer geuren. Toch is het leuk om te zien welk parfum verbonden is met jouw sterrenbeeld! Laluza is benieuwd wat jouw favoriete geur bij jouw sterrenbeeld is! Reakties zijn welkom om deze horoscoop compleet te maken!

RAM
Het zijn de indrukwekkende, krachtige, individuele parfums die het beste bij de ram passen. Je bent niet zo het type van de zoete oosterse romantische geurtjes. Mensen vinden je vrolijk, energiek en krachtig en daar moet een geur bij passen!

De geuren van de Ram:
* Om energie te geven - O de Lancome van Lancome
* De gevoelige stemming - Ma Griffe van Carvan
* De erotische stemming - Arpege van Lanvin
* Om zelfvertrouwen uit te stralen - 5th Avenue Elizabeth Arden (krachtige bloemengeur en semi oosters)
* Voor pret - Escape van Calvin Klein (met de noten van mandarijn, appel, kamille, jasmijn, roos, koriander, kruidnagel, sandelhout, muskus en amber).

STIER
Taurans worden aangetrokken door delicate en heerlijke fruitige geuren. De geuren die het best bij je persoonlijkheid passen hebben een fruitige of bloemig/fruitig thema dat zal je zintuigen overuren doet maken. Je houdt van parfums die houtachtige, aromatische en licht romantisch en verfijnd zijn.

De geuren van de Stier:
* Om je lichaam energie te geven - Calyx van Prescriptives of Diamonds van Giorgio Armani.
* Voor de gevoelige stemming - Mitsouko door Guerlain met exotische fruitsoorten en kruiden, bergamot, perzik, jasmijn, meirozene, eikenmos, vetiver and hout.
* De erotische stemming - Angel van Thierry Mugler met fruitige noten van citrus, meloen, perzik en noten van vanille, sandelhout en patchouli.
* Om zelfvertrouwen uit te stralen- Chanel No.5 door Chanel.
* Voor pret -Pleasures van Estee Lauder.

TWEELINGEN
De geur van de tweeling moet vooral persoonlijk zijn! Het moeten geuren zijn die een verlengstuk vormen voor jouw extreme stemmingen en die meestal uit onuitwisbare bloemengeuren bestaan. Oosterse geuren zijn te zwaar en ernstig voor je en de fruitige geuren te saai.

De geuren van de Tweelingen:
* Om energie te geven - Cristalle van Chanel met een basis van citroen, basilicum en jasmijn., gemengd met een vleugje van lelietjes van dalen, musk en patchouli.
* De gevoelige stemming - So Pretty van Cartier
* De erotische stemming - Cerruti 1881 Femme van Nino Cerruti. Een houtachtige, bloemige geur met een koele elegantie.
* Om zelfvertrouwen uit te stralen - Champs-Elysees van Guerlain. Bevat de topnoten bergamot, jasmijn en sinaasappel. Middennoten zijn perzik, fresia en citroen. Basisnoten zijn roos, amber en musk.
* Voor pret- Yvresse van Yves Saint Laurent.

KREEFT
De Kreeft is te praktisch om alleen maar romantisch te worden genoemd, maar ze vallen wel onder de romantische geuren om er een etiket aan te geven. Romantische geuren meestal zijn namelijk meestal samengesteld uit veel, heeeeel veel bloemen en Kreeften houden van bloemen!

De geuren van de Kreeft:
* Om energie te geven - White Linen Breeze van Estee Lauder. Deze geur heeft een ontspannen lang-weekend gevoel, helder, luchtig en verfrissend met een scheutje zon, zee en bloemen.
* De gevoelige stemming - L'Air du Temps van Nina Ricci. Een verfijnde en bloemige geur. Mix van gardenia, muskus, roos, anjer en sandelhout. Ook Jarden de Bagatelle van Guerlain is een lieve bloemige geur.
* De erotische stemming - Maroussia van Slava Zaitser
* Om zelfvertrouwen uit te stralen - Volupte van Oscar de la Renta
* Voor pret - Tendre Poison van Christian Dior. Een zachte en meer luchtige geur met freesia, mandarijn en vanille.

LEEUW
De leeuw is een romantische ziel. Je droomt van weelde en liefde in overvloed! Als het op geuren aankomt kun je je aangetrokken voelen tot de extragante namen en verpakkingen. Leeuwen zijn heel sensueel en sexy. De parfums die bij jou passen zijn dus zowel romantisch als sexy.

De geuren van de Leeuw:
* Om energie te geven- Chanel No 5 van Chanel. Geclassificeerd als een verfijnde, zachte, vrouwelijke en bloemige geur. Een evenwichtige geur.
* Voor de gevoelige stemming - Tresor van Lancôme met roos, sering, lelietjes van dalen, iris en heliotroop. De basis bestaat uit sandelhout, musk, amber, vanille, perzik en abrikoos.
* Voor de erotische stemming - Boudoir van Vivienne Westwood.
* Om zelf vertrouwen uit te stralen- Knowing van Estee Lauder.
* Voor pret - Dolce Vita van Christian Dior. Een bloemig en fruitige geur, maar ook kruidig door kaneel, perzik, abrikoos, sandelhout, heliotroop en vanille.

MAAGD
U bent waarschijnlijk de meest smaakvolste mensen van de dierenriem. Jouw parfumkeuze is meestal de meest flatterende en lieflijkste van de sterrenbeelden, hoewel je soms toch wel rebel wilt zijn en de radicale geuren durft te kiezen. Jouw geur moet zowel de charme als de koelte weerspiegelen die anderen met jou associëren.

De geuren van de Maagd:
* Om energie op te doen - Blue Grass van Elizabeth Arden.
* De gevoelige stemming - Anais Anais van Cacharel. De topnoten zijn witte lelie, iris, oranjebloesem en ylang-ylang met houtachtige middennoten van vertiver, ceder, patchouli en eikenmos. De basisnoten zijn musk en Russisch leder.
* De erotische stemming - Mitsouko van Guerlain.
* Om zelfvertrouwen uit te stralen - Arpege van Lanvin.
* Voor pret - Dioressence van Christion Dior.

WEEGSCHAAL
De weegschaal is altijd goed verzorgd. Ze voelt zich pas compleet met een romantisch of sensueel luchtje. Rozen worden geassocieerd met romantische aantrekkingskracht en liefde en het zijn juist rozen die de zachte, maar langdurige geur hebben waar de weegschaal voor valt.

De geuren van de Weegschaal:
* Om energie te geven - Happy van Clinique. Bloemig en fruitig.
* De gevoelige stemming - Paris van Yves Saint Laurent.
* De erotische stemming- Intuition van Estee Lauder. De bosrijke, perzik geur zal nooit vergeten worden.
* Om zelfvertrouwen uit te stralen - Joy van Jean Patou. Joy roept de geur op van herinneringen uit het verleden en beloften voor de toekomst.
* Voor pret - True Love van Elizabeth Arden.

SCHORPIOEN
De Schorpioen gaat altijd voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Magnetisme is een natuurlijke eigenschap van jou en dit komt ook naar voren in de keuze voor je favoriete geur. Jij kunt de orientaalse geuren het beste dragen van alle sterrenbeelden, omdat ze bij je intense en passionele karakter passen. Ze benadrukken de geheimzinnigheid die je nu eenmaal hebt. Oosterse geuren met een bloeminge ondertoon hebben je voorkeur.

De geuren van de Schorpioen:
* Om energie te geven- Sun van Jil Sander, oosters bloemig maar met de frisheid van een zomerse dag aan zee.
* Voor de gevoelige stemming - Shalimar van Guerlain. Shalimar is een legendarische klassieker van het Franse parfumhuis van Guerlain uit 1925.
* De erotische stemming- Opium van Yves Saint Laurent. Gemaakt in 1977 met een exotische mix van weelderige bloemennoten, orientaalse kruiden en diepe houtachtige noten. Betovering, mysterie, magie en exotisch.
* Om zelfvertrouwen uit te stralen - Allure van Chanel. Warme bloemige geur met waterlelie, jasmijn en roos met noten van vanille.
* Voor pret - Poison van Christian Dior. Poision bevat kruidige tonen en dat maakt dit tot een verleidelijk, provocerend en mysterieuze parfum.

BOOGSCHUTTER
De Boogschutter wordt gezien als natuurlijk, energiek en levendig. Je voelt je aangetrokken tot de frisse ongecompliceerde geuren. Ingewikkelde parfums zijn niet jouw soort. Lichte en frisse heldere geuren zullen je aanstekelijke persoonlijkheid benadrukken.

De geuren van de Boogschutter:
* Om energie te geven - CK One van Calvin Klein. De essentie van sinaasappel, citroen en jasmijn, gemengd met noten van roos, sandelhout en patchouli.
* De gevoelige stermming - Manifest van Isabella Rosselin
* De erotische stemming - L'Eau d'Issey van Issey Miyake. De essentie van bergamot, tuberoos en lelietjes van dalen, gemengd met noten van anjer, ceder en amber. Het is een zoet, houtachtig orientaals parfum voor romantische gelegenheden
* Om zelfvertrouwen uit te stralen - Chanel nr. 19 van Chanel. Bloemige en groene noten van neroli de Grasse en galbanum uit Iran gemengd met lenterozen en irissen uit Florence, een cypres toon met een subtiele en houtachtige noot van Vetiver.
* Voor de pret - Tommy Girl van Tommy Hilfiger. Geïnspireerd door wilde bloemen verzameld van het Amerikaanse platteland. Bloemengeur gecombineert met fruitige tonen die een frisse sensuele geur geven

STEENBOK
Zodra de Steenbok iets heeft geprobeerd en het blijkt goed te werken dan heeft zij de neiging om daar aan vast te houden...hetzelfde geldt voor de geuren. Echter, er zijn momenten waarop het goed is om vaste patronen te doorbreken en iets anders proberen dat bij jouw individualisme past. Hieronder staan een paar suggesties.

De geuren van de Steenbok:
* Om energie te geven - Eau d'Hadrien van Annick Goutal. Een klassieke geur van citrusvruchten.
* De gevoelige stemming - 5th Avenue van Elizabeth Arden. Een delicate bloemige geur voor onschuldige alledaagse situaties.
* De erotische stemming - Truth van Calvin Klein. Een houtachtige, oosterse geur met pittige ondertoon.
* Om zelfvertrouwen uit te stralen - First van Van Cleef & Arpels. Een complexe geur waar meestal alleen een Steenbok mee kan wegkomen.
* Voor pret - Private Collectie van Estee Lauder.

WATERMAN
De Waterman is zeer zorgvuldig als het gaat om haar persoonlijke uitstraling je voelt je pas op je gemak als je uitstraling en je imago naar je zin zijn. Je hebt een hekel aan pietluttigheid en je verlangt ook naar een parfum dat laat zien wat je voor staat - onafhankelijkheid, eenvoud en verfijning.

De geuren van de Waterman:
* Om energie te geven: - Eau Dynamisante van Clarins
* De gevoelige stemming - Green Tea van Elizabeth Arden (verfrissende citrus)
* De erotische stemming - Femininite du Bois door Shiseido (kruidig en betoverend)
* Om zelfvertrouwen uit te stralen - L'Eau d'Issey van Issey Miyake (etherische magie)
* Voor pret: - Eden van Cacharel (frisse zeelucht met een vleugje bloem)

VISSEN
Vissen hebben de neiging om het liefst 's nachts te leven, zijn charmant en geloven dat een leven zonder parfum niet compleet is. De sensualiteit van een geur betovert je. Er zijn slechts weinig geuren die de Vissen echt vreselijk vinden en je probeert graag steeds nieuwe parfums....daarbij hoop je altijd om de geur van je leven te vinden die je voor altijd zult vasthouden. Dit sterrenbeeld houdt niet van zeer weinig geuren, en je vindt dat je probeert nieuwe parfums hele tijd totdat u vindt dat u zal houden voor het leven.

De geuren van Vissen:
* Om energie te geven - Dioressence van Christian Dior.
* Voor de gevoelige stemming - NOA van Cacharel. Mystieke en exotische geur voor de vrouw met een avontuurlijke kant.
* De erotische stemming - Samsara van Guerlain. Ontdek de essentie van bergamot, perzik en citroen. Gemengd met noten van jasmijn, ylang-ylang en vanille. Een geur voor de romantische momenten.
* Om zelfvertrouwen uit te stralen - J'Adore van Christain Dior met mandarijn, champaca bloemen, afrikaanse orchidee, roos en viooltjes
* Voor pret - Fire & Ice Cool van Revlon.
Meer horoscoop.

Auteur: Laluza


Geen opmerkingen: