Ingrediƫnten:
-1½ l kippen- of runderbouillon
-30 gr boter
-150 gr farfalline (droge vlinderpasta)
-4 middelgrote eieren, losgeklopt
-2 el ragfijn gesneden bladpeterselie
-80 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt
-zout en peper naar smaak
-extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
Bereiding:
- Breng in een grote pan de bouillon aan de kook en smelt de boter hierin.
- Voeg de pasta toe en kook de soep circa 8 minuten tot de pasta gaar is.
- Klop de eieren met de peterselie en circa 50 gr Parmezaans door elkaar en
voeg zout en peper naar smaak toe.
- Roer er een beetje hete bouillon door en giet
het eiermengsel al roerend in de hete bouillon.
- Dien de soep meteen op en bestrooi ze met de overgebleven Parmezaan. Besprenkel met een beetje olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten