Italiaanse eisoep met vlinderpasta

Italiaanse eisoep met vlinderpasta (stracciatella con farfalline) kun je wel beschouwen als echt comfortfood voor in de winter. Het is makkelijk en snel te maken en moet meteen worden opgediend.










Ingrediƫnten:
-1½ l kippen- of runderbouillon
-30 gr boter
-150 gr farfalline (droge vlinderpasta)
-4 middelgrote eieren, losgeklopt
-2 el ragfijn gesneden bladpeterselie
-80 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt
-zout en peper naar smaak
-extra vergine olijfolie, om te besprenkelen

Bereiding:
- Breng in een grote pan de bouillon aan de kook en smelt de boter hierin. 
- Voeg de pasta toe en kook de soep circa 8 minuten tot de pasta gaar is.
- Klop de eieren met de peterselie en circa 50 gr Parmezaans door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. 
- Roer er een beetje hete bouillon door en giet het eiermengsel al roerend in de hete bouillon. 
- Dien de soep meteen op en bestrooi ze met de overgebleven Parmezaan. Besprenkel met een beetje olijfolie.

Rubriek: eten

Geen opmerkingen: