Midlifecrisis veroorzaakt vaak overspel en huwelijksbreuk

Het is tussen de 40 en 50 jaar dat mannen (en ook vrouwen) soms last krijgen van de zogenaamde ’midlifecrisis’. Het lijkt wel of mannen op dat moment plotseling beseffen dat ze best nog succes kunnen hebben en dat het gras toch wel groener is aan de overkant...
Overspel vaak reden voor huwelijksbreuk
Mannen lijken er in die periode sneller de brui aan te geven dan vroeger. Dat heeft waarschijnlijk in grote mate te maken met het feit dat een scheiding ondertussen bijna gewoon is geworden. Ook zijn vrouwen eerder geneigd dan vroeger om vreemd te gaan. Wie van de 2 partners nu het meest vreemdgaat, is eigenlijk moeilijk te bepalen en speelt misschien ook niet zo’n belangrijke rol. Wat kenmerkend is, is dat veel huwelijken kapot gaan door overspel op het moment dat het voor de buitenwereld lijkt dat dat gezin het helemaal voor elkaar heeft. Het is in vele gevallen zo dat verveling en sleur langzaam maar zeker het leven van een stel binnensluipen. Spontane avondjes uit maken plaats voor een rustiger leven... Een kwestbaar moment waarop de beide partners veel ruzie maken of elkaar verwijten maken én waarop er zich dan ook nog eens een andere ’kans’ voordoet, kan desastreus zijn voor een relatie of huwelijk.

Waarom vertrekken mannen?
Gek genoeg zal een man eerder vertrekken omdat hij weer het gevoel wil hebben om een partner perfect gelukkig te kunnen maken. Hij wil het gevoel hebben dat hij perfect zijn rol vervult. Het is soms genoeg dat een andere (jonge) vrouw hem aantrekkelijk en fascinerend vindt om opnieuw verliefd te worden. Want die waardering heeft hij in zijn huwelijk de laatste jaren misschien erg gemist...

Waarom vertrekken vrouwen?
Vrouwen zullen eerder vertrekken omdat ze bang zijn niet meer ’aantrekkelijk’ te zijn en begeerd te worden. Het is bij wijze van spreken hun lichaam dat hen aanzet om een andere man te vinden. Dat is hun manier om nog zeker te zijn van hun capaciteit om te behagen en aantrekkelijk te zijn.

Avontuur
Of het nu de man of de vrouw is die een scheve schaats rijdt, het avontuur is spannend en in het begin vooral opwindend! Plotseling krijgt het leven echter een andere wending: leugens, geheime telefoontjes, geheime afspraakjes maken deel uit van het dagelijkse leven. Ze maken het leven eerst wat spannender maar de echte slachtoffers van een midlifecrisis willen vaak voluit gaan voor hun 2de jeugd! Ze geven dan ook alles op om met hun ’nieuwe liefde’ een nieuw leven te beginnen.

Als die relatie dan wat langer duurt, blijkt het toch vaak een teleurstelling te zijn en wordt het einde van de vorige relatie vaak als een gemis ervaren. De mannen en vrouwen die tijdens midlifecrisis hun partner verlaten hebben, keren dan ook vaak met de staart tussen de benen weer terug. Maar jammer genoeg is het kwaad dan al geschied... Gelukkig zijn er gevallen waarin alles weer goed komt en waarbij de eerste relatie terug op het juiste spoor wordt gezet maar die relaties vormen toch eerder de uitzondering dan de regel.

En soms is zo'n verliefdheid en breuk natuurlijk ook goed, omdat het een vastgeroeste en verkeerde relatie gedwongen stopt...iets wat anders misschien jarenlang zou zijn doorgesudderd. Het kan het begin zijn van een nieuw leven met nieuwe kansen. Meer over relaties.

Erectieshop met veel keuze

Geen opmerkingen: