De Geluksroute: Delen waar je gelukkig van wordt en zo het geluk verspreiden

Foto: geluksroute.nu
Delen waar je gelukkig van wordt en zo het geluk verspreiden. Uit het ontembare verlangen om geluk te delen is de Geluksroute ontstaan. Een ongedwongen uitwisseling die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen heeft gezorgd.De uitnodiging van de Geluksroute is heel simpel: waar word je gelukkig van en wil je dat delen?
Die uitnodiging is voor iedereen, dus of je nu van yoga houdt of bellenblazen, van stilte of juist beweging, het kan allemaal. Ook een hele filosofische uitwisseling over geluk, over de maakbaarheid of dat het ├╝berhaupt "ergens" door komt, of dat je het gewoon wel/niet bent, of dat er verschil is in de soorten geluk, het maakt niet uit. Want geluk delen brengt altijd meer geluk te weeg.
Welk geluk wil jij delen met de wereld? Serieus of speels, er is tijdens de Geluksroute plek voor allerlei gelukservaringen. Een greep uit het aanbod tijdens eerdere Geluksroutes:
- Schilderworkshop 
- Free hugs 
- Lezing over geluk 
- Bellen blazen
- Yoga met kinderen 
- Geluk met bloemen 
- Talkshow voor vrouwen 
- Labyrint 
- Geluksgedichten 
- Massage 
-  Lachyoga 
-  Stempelen

Co-creatie
De Geluksroute wordt georganiseerd op basis van co-creatie. Als jij een bijdrage wilt leveren, ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen inbreng:
- Je bedenkt een leuke naam voor je activiteit
- Je bepaalt de locatie. Dat kan je eigen woonkamer zijn, of praktijkruimte. Het is ook mogelijk om bij deelnemende winkelt of horeca een plekje te regelen. Als je een activiteit buiten wilt organiseren, is het handig om dat door te geven aan het Geluksteam in je stad. Zij hebben contact met de gemeente over eventuele vergunningen.
- Je geeft je eigen tijden aan. Je kunt zelf bedenken/voelen hoeveel tijd je zou willen besteden.
- Je regelt de spullen die je nodig hebt
- Je vertelt aan iedereen over jouw geluk! Niet alleen de mensen die je in je stad tegenkomt, maar ook via sociale media, je website, je nieuwsbrief enzovoorts
- Het is altijd mogelijk om mee te doen, als je het weekend zin hebt om bv met complimentenkaartjes (sowieso een leuk idee voor welke dag dan ook!) door de stad te lopen, doe vooral mee. Aanmelden via het formulier van de betreffende stad
- Meedoen in een andere stad is eveneens mogelijk. Ga dan naar de stad van je keuze en maak daar de mensen blij! Wie weet vind je zelfs wel iemand die jouw reiskosten sponsort.
In principe is je bijdrage aan de Geluksroute gratis. Alleen workshops met materiaalkosten kunnen een klein bedrag vragen. Natuurlijk kunnen geluksplukkers er wel zelf voor kiezen om een tegenprestatie te geven, in de vorm van een bedrag of bijvoorbeeld door reclame voor je te maken via (sociale) media. Kijk voor alle informatie op Geluksroute.

Rubriek: geluk

Geen opmerkingen: