Luigi Bevilacqua: prachtige oude Venetiaanse stoffen en behang uit de 17e eeuw

Hou je van mooie oude stoffen en het behang dat je vaak op oude schilderijen ziet? Dan is het leuk om eens een kijkje te nemen op de website van Luigi Bevilacqua. Dit is een Venetiaans bedrijf dat nog steeds de stoffen produceert op originele weefgetouwen uit de 17e en 18e eeuw. De wevers produceren al eeuwenlang ware kunstwerken, verfijnd textiel en stoffen die zijn bestemd om koninklijke paleizen, theaters en beroemde huizen te versieren, soms zelfs met gouddraad.
 

Al bijna driehonderd jaar houdt Bevilacqua deze kostbare - en steeds zeldzamer wordende - vaardigheden in ere, in een boeiende en magische omgeving waar het gezoem van de weefgetouwen en de deskundige handen van de wevers deze kunst van het verleden levend houden. Als enige Italiaanse producent van soprarizzo fluweel, bewaart Bevilacqua zorgvuldig het immense archief van oude ontwerpen, met meer dan 3.500 goed bewaarde monsters - allemaal beschikbaar voor klanten om uit te kiezen. Bovendien worden elk jaar bepaalde traditionele ontwerpen aangepast, zodat deze ook te krijgen zijn in nieuwe en moderne kleurencombinaties.
 

Sinds 1930 het bedrijf vult het bedrijf ook zijn handmatige productie aan met mechanische productiemethoden. Ook hierbij worden de exclusieve Bevilacqua ontwerpen gebruikt met de fijnste natuurlijke en kostbare draden, zodat de kwaliteit en het prestige van het merk wordt gewaarborgd.
Kijk voor meer op de website van Luigi Bevilacqua en Italian Ways

Rubriek: wonen

Geen opmerkingen: