Ook Esprit belooft minder giftige stoffen in kleding te gebruiken

Ook Esprit wil nu het lozen van giftige chemicaliën tijdens de productieketen een halt toeroepen. Het Duits-Chinese kledingmerk belooft dat ze hiervoor zal samenwerken met milieuorganisatie Greenpeace. Greenpeace publiceerde vorige maand een rapport waaruit bleek dat kleding van 20 internationale modemerken gevaarlijke chemicaliën bevat. De Spaanse kledingketen Zara kwam het slechtst uit de bus en kreeg de volle laag. De kleding van Zara bevatte stoffen die zowel hormoonverstorend als kankerverwekkend zijn.

Greenpeace voerde onder heel wat mediabelangstelling actie voor de deuren van de winkels van Zara. Met succes: Het bedrijf zwichtte onder de druk en belooft tegen 2020 alle schadelijke stoffen uit het productieproces te weren.

Naast Zara en Esprit werden de hoogste concentratie vervuilende stoffen ook nog aangetroffen bij Levi's, C&A, Mango, Calvin Klein, Jack & Jones, Marks & Spencer en Tommy Hilfiger. Het Greenpeace-rapport is onderdeel van een ruimere Detox-campagne van Greenpeace, waarin de milieubeweging aan modemerken vraagt om zich in te zetten om vanaf 2020 tijdens het produktieproces geen giftige stoffen meer te lozen in water.

Rubriek: duurzaam

Geen opmerkingen: