Faire Produce keurmerk voor champignons noodzaak om slavenarbeid in Nederland tegen te gaan


De Keuringdienst van Waarde dook in de wereld van de witte champignon en kwam tot de conclusie dat er grote misstanden plaatsvinden, waarbij Poolse werknemers worden uitgebuit en werkdagen van soms tot 22 uur werden gemeld. Slavenarbeid in Nederland, dat willen we niet. Daarom is er nu een Faire Produce keurmerk ingesteld, zodat klanten kunnen kiezen voor champignons waar geen georganiseerde misdaad en uitbuiting aan te pas zijn gekomen. Helaas zijn er nog maar 3 supermarkten in Nederland die deze faire champignons willen verkopen. 

Keuringsdienst van Waarde
'Er schuilt een raar verhaal achter de champignons in het blauwe bakje, zoals te zien was in onze tweeluik over de witte paddenstoelen. Volgens de overheid, de vakbond en sommige telers en arbeiders is een doorsnee bakje champignons niet te vertrouwen. Het Interventieteam Champignon stelt dat 70% van de verse witte paddenstoeltjes onder slechte omstandigheden wordt geteeld. Om deze problemen te lijf te gaan heeft een aantal betrokkenen uit de sector met steun van overheid en vakbonden een bizarre en voor West-Europa unieke oplossing bedacht: Fair Produce uit eigen land. Maar welke supermarkt verkoopt op dit moment de champignons van het zogenaamde Fair Produce NL-keurmerk'.

Lees het artikel verder op Keuringsdienst van Waarde, waar ook te zien is bij welke supermarkten je wel de champignons met het Faire Produce keurmerk kunt kopen!

 Rubriek: duurzaam 

 

Geen opmerkingen: