Datingexperts over de regels van het online daten


Auteurs Ellen Fein en Sherrie Schneider zijn twee datingexperts die bekend werden met hun boeken vol tips en 'Rules' om te daten. Onlangs brachten ze The Rules' uit, waarin ze "The Rules" van online dating uit de doeken doen. Zo raden ze bijvoorbeeld aan om nooit zelf een man op Facebook te benaderen via chat.

Ellen en Sherrie zeggen dat sociale netwerksites het daten er niet makkelijker op maken: "Facebook is als een speeltuin zonder grenzen". Daar draait het in The Rules vooral om zelfcontrole."

Nog enkele regels: 
1. Voeg nooit zelf een man toe aan je vriendenlijst waar je in geïnteresseerd ben.
2. Schrijf nooit uit jezelf iets op zijn 'wall'.
3. Deel zo weinig mogelijk negatieve statusupdates.
4. Als een man je 'port' moet je dit negeren, want dit is net als oogcontact maken op een feestje, waarbij de schrijfsters ook aanraden om 'hard to get' te spelen. Als een man niet de moeite kan opbrengen een boodschap te sturen om zichzelf te introduceren, zal hij je waarschijnlijk ook niet uitvragen.
 5. Dat je als vrouw zelf geen mannen achterna moet zitten, je krijgt aandacht door anderen te negeren. Dit betekent dat je nooit als vrouw als eerste een berichtje mag sturen. Doe je dit wel, dan krijg je een zogenaamde fantasierelatie. Volgens hen is komt het niet vaak tot een echte relatie wanneer een vrouw het initiatief nam.
6. Dat je tussen een half uur en vier uur moet wachten voor je antwoordt op een berichtje van een man die je wel ziet zitten als potentiële partner. Wanneer je de neiging hebt om dit sneller te doen of je vreest voor een impulsieve daad tijdens een dronken bui raden de auteurs aan zijn naam in je contacten te veranderen in 'hij vindt je te aanhankelijk'. Dit zou genoeg moeten zijn om je verstand te laten werken en niet zomaar je hart te volgen.
7. Als je over en weer begint te sms'en, mag dit volgens 'The Rules' niet langer dan een kwartier duren en jij moet dit als vrouw beëindigen. De redenering hierachter is dat als een man je zoveel berichtjes kan sturen als hij wil en uren met je kan praten,  hij geen noodzaak meer voelt om met je te gaan daten.

De Britse single Bella Battle probeerde de regels uit en erkende dat er een grond van waarheid in zit. "Ik kwam vaak als te enthousiast over en werd daardoor uiteindelijk afgewezen. Ik ga niet altijd 'The Rules' volgen, maar begrijp nu wel dat je mannen af en toe moet laten verlangen naar meer."
Kijk voor meer op de website van de schrijfsters. Het boek is hier te koop.

Rubriek: relaties

Geen opmerkingen: