11 beauty tips van professionele visagisten


Professionele visagisten gebruiken soms trucjes die voor de meesten onbekend zijn. Het zijn geen ingewikkelde tips en makkelijk toepasbaar!


1. Wallen onder je ogen
Last van wallen onder je ogen? Leg dan 10 minuten een stukjes aardappelschil op je ogen. De aardappel verkoelt de ogen en vermindert het zwellen.

2. Deodorant tegen vette huid
Om glanzende plekken te vermijden houdt Gucci Westman van Revlon altijd vloeipapier bij de hand, maar het kan ook anders én sneller. "Geloof het of niet: soms doe ik wat deodorant op mijn vingers, die ik vervolgens onder mijn ogen en op mijn T-zone aanbreng. Dat helpt bij het creëren van een matte look", aldus Gucci.

3. Cellulitis
Gebruik koffieboontjes als body scrub. De cafeïne stimuleert de huidcellen en verwijdert dode huidcellen.

4. Gekleurde eyeliner voor grotere ogen
"Een andere eyeliner gebruiken kan je ogen groter en helderder maken", zegt visagiste Tina Turnbow, die al samenwerkte met onder andere Natalie Portman. Zwarte eyeliner kan je ogen kleiner maken. Probeer zwart dus te vervangen door paars, olijfgroen of indigo. Ook bruin is vaak een goede keuze.

5. Aloë Vera toevoegen aan je foundation
"Door aloë toe te voegen aan je foundation krijg je een perfecte onderlaag", vindt Brett Freedman, die al samenwerkte met Leighton Meester. Voeg daarom een druppel aloë toe aan je foundation voor je die aanbrengt. "Je kan de aloë ook rechtstreeks op je huid aanbrengen en onmiddellijk daarna een beetje foundation toevoegen", raadt Freedman aan.

6. Nagellak sneller laten drogen
Nagellak op gedaan en heb je haast? Doe dan je net gelakte nagels in een bakje met koud water. Na drie minuten kan jij veilig de deur uit rennen.

7. Aambeienzalf om wallen tegen te gaan
Het klinkt raar, maar het is echt waar! Modellen gebruiken vaak aambeienzalf als een noodoplossing om snel wallen te laten verdwijnen.

8. Wenkbrauwen stylen met oogschaduw voor opvallende ogen
Visagist Doug Howell kent een gemakkelijk trucje om je ogen extra sprekend te maken: "Gebruik oogschaduw in de tint van je haar om je wenkbrauw te definiëren en geef daarbij extra aandacht aan de boog in het midden van je wenkbrauw. Aangezien dat het hoogste gebied is, kan het je ogen groter doen lijken."

9. Natte wimper-effect voor een sexy look
"Er is niets zo sexy als wimpers die samenklitten als ze nat zijn, net zoals wanneer je uit het zwembad komt", vindt expert Victor Cembellin. Die look creëer je door eerst een mascara voor wenkbrauwen aan te brengen op je wimpers, want die groepeert ze. Werk af met een laag zwarte mascara.

10. Mascara voor wenkbrauwen houdt lippenstift op zijn plaats
"Mascara voor de wenkbrauwen kan ook gebruikt worden om je lippenstift op zijn plaats te houden", zegt Louise Zizzo. Door de wenkbrauwmascara aan te brengen op de rand van je lippen, zal de lipstick niet uitlopen.

11. Huidcrème en camouflage-pen voor perfecte nagels
Wanneer visagist Ricky Wilson samenwerkt met celebrities let hij goed op de details, zoals de nagels. "Ik meng altijd een camouflagepen met een huidcrème en breng die aan op de nagels. Zo ontdoe je je van inkervingen aan de basis van je nagelbed én voeg je een prachtige glans toe."

Rubriek: beauty


1 opmerking:

Leila K. zei

Mijn nagels zien er veel mooier uit door die laatste tip!