Collectie oude Daguerretypes en foto's uit de tijd van de slavernij


Wie interesse heeft in geschiedenis, houdt vaak ook van oude foto's. In 1837 vond Daguerre het Daguerreotype uit, een methode waarbij op grote schaal foto's konden worden ontwikkeld. De oudste foto's dateren dus uit die periode. De website Old Picture heeft een zeer grote collectie met oude foto's, ook van de Amerikaanse Burgeroorlog en foto's van plantages, waar de slaven nog in slavernij leefden.


Op de website kun je via de Picture Gallery een keuze maken verschillende categorieen, waar onder Daguerretype een grote collectie oude foto's vanaf ongeveer 1840 te vinden is. De onderstaande prachtige foto van een jonge vrouw is uit 1847.


De categorie Civil War heeft een grote collectie oude foto's van de Amerikaanse Burgeroorlog. Een tijd waarin slavernij nog bestond en er dus ook veel foto's werden genomen van Amerikaanse slaven. Dit kan als zeer confronterend worden ervaren, omdat een foto vaak meer zegt dan woorden. Wanneer je in de zoekbalk helemaal onderaan de website het zoekwoord 'slaves' invoert, is er een  aantal foto's te vinden uit de tijd van de Burgeroorlog, maar ook van voor die tijd en vlak er na. Onderstaande foto is genomen op een plantage in South Carolina in 1862. Zo kun je op allerlei soorten foto's en onderwerpen zoeken.


Op onderstaande foto zijn slavenhuizen te zien op een plantage in South Carolina in 1862.

Een andere interessante collectie is die van Indianen. De mooiste portretten van de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten van Amerika. Met de pijl onderaan de pagina kun je vele pagina's vol foto's doorbladeren. Onderstaande foto toont een Navajo jongen uit 1904.

Verder zijn er op de website nog thema-collecties en oude kaarten te vinden. Kijk voor meer op Old Picture.
Meer fotografie.

Geen opmerkingen: