Deel het bed met je partner en je voelt je beter!


Samen slapen met je partner in bed blijkt beter voor je te zijn dan je dacht. Ondanks snurkfrustraties is 's nachts het bed met je partner delen toch goed voor je, want het geeft volgens experts een boost aan je mentale welzijn.
Mensen die samen slapen halen hier heel wat psychologische voordelen uit en ze hebben ook een betere gezondheid, aldus onderzoekers aan de universiteit van Pittsburgh. Uit eerdere enquĂȘtes blijkt dat snurken, nachtelijke e-mails en ruzies over de kampertemperatuur zorgen dat partners steeds vaker in een aparte kamer of apart bed slapen. Samen in bed liggen zorgt er echter voor dat je je veilig voelt, je minder stress hebt en voor een groter gevoel van verbondenheid zorgt.

Oxyticine
Dit komt namelijk doordat samen slapen het niveau van het knuffelhormoon oxytocine verhoogt en het stresshormoon cortisol verlaagt. Dit versterkt de emotionele band tussen koppels en beperkt stress. Daarnaast verlaagt dit de kans op ontstekingen die hartziekten, depressies en autoimmuunziekten kunnen veroorzaken.

Voordelen groter dan nadelen
Een andere studie toonde aan dat een andere biologische klok en meer nachtelijke onrust dan mannen de vrouwen 's nachts wakker houdt. Experts zeggen echter dat de psychologische voordelen van het bed delen groter zijn dan de nadelen van de nachtelijke storingen van de slaap. "Vrouwen hebben veel baat bij de aanwezigheid van een man in bed, zelfs al kost dit hen minuten of zelfs uren van hun nachtrust", aldus vonderzoeker John Dittami. Meer relaties.
Geen opmerkingen: