10 voedingsmiddelen die helpen tegen een opgeblazen buikSoms heb je maanden lang aan de lijn gedaan en dan is er het moment dat je in je bikini wilt en dan heb je een bolle opgeblazen buik. Dit kan liggen aan de voeding die je eet. Door op zulke momenten onderstaande voedingsmiddelen te eten ben je snel van je opgeblazen buik af!

1. Komkommer
Het is niet alleen een verfrissende en knapperige snack. Komkommers zitten bomvol water, wat uiteraard helpt bij het kwijtraken van water. Je zal hierdoor vaker een plaspauze moeten inlassen, maar veel plassen resulteert logischerwijs in een plattere buik.

2. Watermeloen
Hier gaat het om dezelfde eigenschap: het is rijk aan ... water. Bovendien bevat een standaard stuk watermeloen minder dan 100 calorieën én verrassend weinig suiker. Lekker!

3. Asperges
Volgens experten zijn asperges ideale vochtafdrijvers. Het enige wat je moet doen is de avond voor je stranddag een aantal exemplaren verwerken in je maaltijd en je platte buik is gegarandeerd.

4. Banaan
Fan van zoute snacks? Dan zal je lichaam al sneller water vasthouden. Knabbel daarom als tegenreactie op een banaan. Het hoge kaliumgehalte zal voorkomen dat je vocht vast houdt.

5. Eiwitten
Een omelet van puur eiwit is een goede start voor je naar het strand gaat. Deze proteïnebom zal je een voldaan gevoel geven. Bovendien zijn eiwitten eveneens goede vochtafdrijvers die het vocht uit je buik zullen verdrijven.

6. Rode druiven
Last van een zoete bui? Kies dan voor rode druiven. Ze zijn niet alleen lekker, maar reduceren ook de gassen in je buik en helpen dus een opgeblazen gevoel voorkomen. Stop ze de nacht voor je stranddag in de koelkast, zo blijven zo goed fris tot het snacktijd is.

7. Griekse yoghurt
Ook dit is een proteïnebom die je vertering zal versnellen. Kies wel voor een versie met minder dan 20 gram suiker, anders zou de zwelling in je buik wel eens permanent kunnen worden.

8. Ijskoffie (of thee)
Blijf uit de buurt van koolzuurhoudende dranken! Ze veroorzaken namelijk veel gassen. Wie gewoon water drinken meer dan beu is, kan gerust eens afwisselen met een ijskoffie of -thee. Beperk jezelf alleen wel tot 1 portie suiker.

9. Avocado
Gezonde vetten zijn belangrijk voor een evenwichtige voeding. Kies daarom voor een portie avocado of olijven in je maaltijd. Ze zullen je langer een voldaan gevoel geven, zonder voor te veel volume te zorgen.

10. Amandelen
Net als ongezouten pistachenootjes, zijn amandelen een ideale snack waarvan je niet zal opblazen. Ze bevatten bovendien veel proteïnen, waardoor je langer een vol gevoel hebt. Meer body vrouw.

Afslanken
Geen opmerkingen: