Museum boordevol kinderspeelgoed van vroeger

We zijn tegenwoordig gewend aan allerlei soorten plastic speelgoed. Het is erg leuk om eens te zien hoe het speelgoed eruit zag voordat het plastic-tijdperk zijn intrede deed. Dit kan bij de Stichting Nederlands Museum Kinderwereld in Roden.







De stichting "Nederlands Museum Kinderwereld", die sinds 1970 bestaat, beschikt over een onvoorstelbare collectie oud en antiek speelgoed en alles wat op het kinderleven betrekking heeft. Dit speelgoed komt uit verschillende periodes, van eind 1700 tot het begin van het "plastic-tijdperk". kort na de tweede wereldoorlog. Deze unieke verzameling, in de loop der jaren vergaard, is hoofdzakelijk het resultaat van schenkingen uit het hele land.

Zo zijn er onder andere prachtige poppen en poppenhuizen, serviesjes en fornuisjes, blikken mechanisch speelgoed, bouw- en constructiespelen, optisch speelgoed in diverse uitvoeringen, bord- en tafelspelen, buitenspeelgoed, stoommachines en treinen (waaronder een prachtige treinenbaan), tinnen soldaatjes, schoolplaten en oude leermiddelen, kortom teveel om op te noemen. Er zijn tentoonstellingen, er kunnen schoolreisjes naar het museum worden gemaakt en het is mogelijk om er kinderfeestjes te vieren. Kijk voor meer op Stichting Nederlands Museum Kinderwereld.
Meer kids.

Geen opmerkingen: