Vijftigplussers ervaren seks als beter dan vroeger

Bijna de helft van de 50-plussers die een nieuwe liefde vindt, ziet tegen de eerste vrijpartij op. Maar volgens de cijfers is dat nergens voor nodig, want de meesten vinden de seks met de nieuwe partner beter dan die met de oude partner. Dit blijkt uit een onderzoek van Plus Magazine. Het onderzoek werd gehouden onder 257 vijftigplussers die of door echtscheiding (60 procent) of door overlijden (40 procent) alleenstaand waren geworden.De meeste ondervraagden (72 procent) hadden een verbintenis van twintig jaar of langer achter de rug. Een kwart vond binnen een jaar een nieuwe partner. Voor de meesten duurde het echter langer voor ze een nieuwe partner vonden: vaak één tot drie jaar (37 procent). De rest vond de nieuwe liefde na vier tot zes jaar (19 procent) of heeft zelfs meer dan zes jaar gewacht op een herkansing in de liefde (20 procent). Toen die nieuwe liefde er eenmaal was, was er meestal ook snel een sexuele relatie. Ruim 53 procent had seks binnen een maand, de rest deed het rustiger aan. Ruim 40 procent wachtte tussen de één tot zes maanden voordat ze seks hadden.

Onzekerheid
Bijna de helft (48 procent) zag die eerste vrijpartij met angst en beven tegemoet. Ze waren vooral bang voor een teleurstelling (45 procent) of vreesden dat de herinnering aan hun vorige partner hen in de weg zou zitten (25 procent). Sommigen schaamden zich voor hun lichaam (15 procent), vooral voor het niet meer zo strakke lijf. Die vrees verdween als sneeuw voor de zon toen ze eenmaal aan het vrijen waren.

Seks toch beter
Voor verreweg de meesten (70 procent) is de seks met de nieuwe partner beter dan die met de oude partner. Er zijn minder remmingen, het stel heeft samen meer ervaring en lichamelijk 'klikt' het beter dan vroeger. Er is meer tederheid en ook meer liefde, aldus een aantal lezers. Tijdens een langdurige relatie raakt je eigen seksualiteit verweven met die van je partner. Als je dan met een ander gaat vrijen, leer je ook jezelf opnieuw kennen, zo ondervond 86 procent. Dit kan meehelpen om de seks als spannender en beter te ervaren. Bron: Plusonline.
Meer vijftigplussers.

Geen opmerkingen: