Mannen kunnen flirtende vrouwen moeilijk weerstaan

Flirtende, mooie vrouwen zijn moeilijk te weerstaan voor mannen. Mannen kunnen dergelijke vrouwen wel op afstand houden, als ze maar met een voorbedachte strategie werken. Dat blijkt uit een studie, gemeld door de 'American Psychological Association' en staat te lezen op 6minutes.be.

Geen training
Vrouwen hebben geleerd om niet altijd in te gaan op de avances van een aantrekkelijke man. "Zij hoeven niet getraind te worden om aan mannen te weerstaan. Dat zit in hun socialiseringsproces", stelt profesor John E. Lydon van de universiteit van Montreal.

Eigen partner
Bij zijn onderzoek werden zeventig onvoorbereide mannen aan een aantrekkelijke vrouw voorgesteld. In de helft van de gevallen flirtte de vrouw, in de andere groep negeerde ze de mannen en bleek ze onbeschikbaar. Daarna moesten de mannen een vragenlijst invullen die peilde naar hoe ze zouden reageren wanneer hun partner hen zou irriteren. De mannen die met de 'beschikbare' en flirtende vrouw te maken hadden, bleken twaalf procent minder geneigd om hun vaste partner te vergeven.

Relatie beschermen
Vrouwen die in dezelfde situatie werden geplaatst waren na de avances van de aantrekkelijke en beschikbare man juist 17.5 procent meer vergevingsgezind voor hun bestaande partner. Vrouwen willen hun bestaande relatie beschermen en sluiten zich af voor flirtende mannen.

Visualiseren
Volgens Lydon kunnen mannen de boot afhouden, als ze maar begrijpen dat flirten met een andere vrouw de bestaande relatie schaadt. Om dit te staven, nodigde Lydon veertig mannen, uit. Ze moesten voor zichzelf de ontmoeting met een aantrekkelijke vrouw visualiseren. De helft van de mannen die was uitgenodigd om vooraf een strategie uit te werken, bleek in latere 'virtual reality scenario's' in staat om meer afstand te bewaren.

Beter iets dan niets
Of die strategie ook in de realiteit werkt, valt af te wachten. Lydon stelt dat het leerproces voor mannen nog niet waterdicht is, al is het beter dan niets. Meer over flirten.


Maakt de vrouwen gek

Geen opmerkingen: