Zongebruinde huid onaantrekkelijk voor mannen

Wie uren in de zon ligt te bakken in de hoop daar aantrekkelijker door uit te zien voor het andere geslacht komt bedrogen uit. Een diepbruine kleur door het bakken in de zon verhoogt namelijk niet de kansen op het vinden van een partner. Britse wetenschappers ontdekten dat het eten van veel fruit en groenten wél een huidskleur oplevert die mannen sexy vinden.

Natuurlijke huid mooier dan diepgebruinde huid door zonlicht
Volgens een studie aan de Universiteit van Bristol bliljkt dat de bleke Engelse huid van bijvoorbeeld model Rosie Huntington veel meer in de smaak valt dan de diepgebruinde huid door de zon van beroemdheden zoals Katie Price. Vooral een 'leren' huid, een diepgebruinde huid die taai en gerimpeld lijkt door de zon, is volgens de wetenschappers een grote afknapper. Het is onnatuurlijk en maakt de huid er niet mooier op.

Veel groenten en fruit geven mooiere natuurlijke huidskleur
De onderzoekers stellen dat een normale dosis zonlicht, zonder extra veel te zonnebaden, in combinatie met het eten van veel groenten en fruit beter werken om een gezonde, mooie huidskleur te krijgen en waarbij de huid er ook nog gezonder uitziet. Vooral vruchten met de kleurstof caroteen zijn goed voor de huid.

"We hebben ontdekt dat het eten van fruit en groenten al in vijf dagen de huidskleur kan beïnvloeden. Mannen vinden een kleurtje dat ontstaat door gezond te eten veel aantrekkelijker dan een donkere huid die ontstaat door urenlang te zonnen", legt Professor Ian Stephen van de Universiteit van Bristol uit. Meer over beauty.


Maakt de vrouwen gek

Geen opmerkingen: