Smaragdgroen de nieuwe modekleur van 2013!


Ieder jaar in december voorspelt Pantone de nieuwe kleur voor het volgende jaar. Pantone is wereldwijd de grootste autoriteit op het gebied van kleur. Mandarijn was de kleur in  2012 en in 2013 is het dus  smaragdgroen. 

"De meest voorkomende tint in de natuur is groen, het menselijk oog ziet er meer van dan iedere andere kleur", vertelt Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van het Pantone Colour Institute over de kleur. "Deze krachtige en wereldwijd aantrekkelijke tint is gemakkelijk te vertalen naar mode en interieur."

De jaarlijkse kleurvoorspelling komt tot stand door het uitkammen van de creatieve industrie, op zoek naar verschillende kleurinvloeden. Door het vele gebruik van smaragdgroen in de mode, maar ook voor sportevenementen, reisdoeleinden en op de rode loper, gelooft Pantone dat de kleur het in 2013 ook nog goed zal doen.

Chanel, Roberto Cavalli, Jonathan Saunders, Kenzo, Acne en Marios Schwab maakten al fervent gebruik van de kleur voor hun modelabels. Ook werd Kate Middleton onlangs nog gespot in een smaragdgroene jurk van Mulberry, die ze ook eerder in 2012 al droeg naar een evenement, zo meldt Telegraph.

Rubriek: fashion


Geen opmerkingen: