Waterkers vermindert rimpels en geeft je meer energie!

Als je de jaren wil terugdraaien, dan hoef je voortaan niet alleen meer afhankelijk te zijn van dure crèmes. Ga vooral waterkers eten! In een experiment leverde dat namelijk zichtbare verbeteringen op bij 10 van de 11 vrouwelijke proefpersonen. 


De studie begon met een fotografische analyse van de huid van de vrijwillige deelneemsters, die tussen de 23 en 58 jaar oud waren. Op die manier werden de rimpels, de poriën, bruine en rode vlekken en andere onzuiverheden in kaart gebracht.

Daarna werd aan de vrouwen gevraagd om gedurende vier weken 80 gram rauwe waterkers per dag te eten in salades, smoothies, op brood etc.. Na vier weken werd opnieuw een huidanalyse gemaakt.

De resultaten waren extreem positief. Zo rapporteerden de vrouwen niet alleen een verhoogd energiegehalte, maar de waterkers bleek vooral wonderen te doen voor de huid van de proefpersonen.

Eén van de grootste successen deed zich voor bij de 54-jarige Ruth McKechnie. Zij zag haar rimpels afnemen met 39 procent, terwijl de structuur van haar huid met 13 procent verbeterde. Tegelijkertijd had ze 5 procent minder bruine vlekken en minder bacteriën op de huid.

"Ik sta ervan versteld hoe mijn huid bijna op alle vlakken is vooruitgegaan. Nochtans had ik tijdens het experiment veel stress op het werk. Maar mijn huid voelt duidelijk zachter aan en ziet er dikker uit. En het allerbeste is dat mijn rimpels veel kleiner zijn", aldus één van de proefpersonen.

"Waterkers is erg rijk aan bètacaroteen, de stof die je nodig hebt om vrije radicalen te bestrijden. Die kunnen namelijk de huidcellen beschadigen", legt voedingsspecialiste en onderzoeksleidster dr. Sarah Schenke uit.

"Om dat proces te voltooien heb je echter ook grote hoeveelheid vitamine C nodig. En dat is de sterkte van waterkers, want ook daar is het rijk aan. Daarnaast bevat waterkers ook vitamine E, wat belangrijk is voor de gezondheid van je huid. De wisselwerking tussen al deze stoffen maakt van waterkers een wondermiddel."
 

De oude Egyptenaren en Grieken waren al overtuigd van de heilzame werking van waterkers en nu is er dus ook wetenschappelijk bewijs. Waterkers bevat een heleboel gezonde ingrediënten. Het bevat meer vitamine C dan sinaasappels, vier keer meer bètacaroteen en vitamine A dan appels, tomaten en broccoli en ook meer vitamine E dan broccoli. Daarnaast bevat het ook meer calcium dan volle melk en meer ijzer dan spinazie.

Waterkers bevat verder ook luteïne en zeaxanthine, zelfs 45 keer meer dan tomaten en meer dan het drievoud van broccoli. Het is ook de grootste bron van PEITC, waarvan onderzoek suggereert dat het kanker kan bestrijden. Meer beauty

Geen opmerkingen: