7 voedingsmiddelen die kunnen helpen bij hoofdpijn en migraine

 Als we hoofdpijn hebben, grijpen we al gauw naar pijnstillers. Wil je dat liever niet doen, dan kun je ook beginnen met onderstaande groenten en fruit te eten. Deze hebben namelijk eigenschappen die kunnen helpen om de oorzaak van de hoofdpijn weg te nemen. Hoofdpijn kan o.a. worden veroorzaakt door dehydratie en en een gebrek aan vitaminen en mineralen.Aardappel
Frietjes lijken misschien een goede keuze, maar je kiest het best voor een verse gebakken aardappel. Voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte blijken namelijk te helpen tegen hoofdpijn en een gebakken aardappel (met schil) bevat maar liefst 600 milligram.

Banaan
Ook magnesium kan helpen om de hoofdpijn te bestrijden. De geweldige combinatie van kalium en magnesium komen samen in één stuk fruit: de banaan. De kalmerende effecten van magnesium zijn een geweldige hulp bij het verlichten van een pijnlijk hoofd. Niet voor niets wordt aangeraden om een banaan te eten bij een kater.

Watermeloen
Vaak is hoofdpijn het gevolg van dehydratie (vochtgebrek), dus kan een waterrijk stuk fruit als watermeloen heel wat verbetering brengen. Bovendien is het eveneens een stevige bron van kalium en magnesium.

Ananas
Ook een vers stuk ananas kan de hoofdpijn verzachten. Dat bevat namelijk een natuurlijk enzym dat al eeuwen beschouwd wordt als een natuurlijke pijnstiller. Bovendien bevat dat enzym ook ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij hoofdpijn.
 Komkommer
Net als watermeloen kan ook komkommer de dehydratatie bevechten. Aangezien die groente voor 95 procent uit water bestaat, is het een perfecte keuze als frisse snack bij hoofdpijn en misselijkheid.

Havermout
Havermout staat bekend om zijn eigenschappen die weldadig zijn bij hoofdpijn en nerveuze aandoeningen. Heb je vaker last van hoofdpijn, begin dan je dag met havermoutpap. Dit kan helpen.

Broccoli
Hoofdpijn kan ook het gevolg zijn van een gebrek aan vitamines B. Tja, wat moeten we nog meer vertellen over broccoli. Dit is bijna een wondergroente en bevat natuurlijk vitamines B, naast alle andere goed eigenschappen van deze groente. Eigenlijk zou je altijd regelmatig broccoli moeten eten.

Wil je weten welke voedingsmiddelen juist wel hoofdpijn kunnen veroorzaken klik dan hier.
Meer gezondheid.

Geen opmerkingen: