Mannen zeggen eerder 'Ik hou van jou' dan vrouwen!

In hetereoseksuele relaties worden de woorden 'ik hou van je' in 70 procent van de gevallen voor de eerste keer uitgesproken door de man. Deze woorden lijken vooral na een vrijpartij het meest oprecht.
Dat blijkt uit onderzoek van de MIT Sloan School of Management in Massachusetts, gehouden onder ruim 1.000 mensen tussen de twintig en zestig, aldus Daily Mail. Ook eerdere onderzoeken wezen uit dat mannen sneller 'ik hou van je' zeggen, maar deze studie wijst daarnaast uit dat zowel mannen als vrouwen het fijner vinden om deze woorden te horen als ze zojuist de liefde hebben bedreven. Dit komt volgens de onderzoekers doordat mensen onbewust in een relatie willen investeren als ze weten dat er de mogelijkheid is tot een zwangerschap.

Volgens onderzoeker Josh Ackerman is de kans op een langdurige relatie kleiner wanneer de woorden 'ik hou van je' worden uitgesproken voordat voor de eerste keer het bed is gedeeld. De woorden zijn het meest oprecht als ze worden uitgesproken na het hebben van seks. Meer liefde

LibidoPower

Geen opmerkingen: