L'Heure Bleue: een mysterieus parfum van Guerlain uit 1912


"L'Heure Bleue" is het uur tussen zonsondergang en het vallen van de nacht waarin alles getint lijkt met blauw evenals het uur in de ochtend wanneer het nog niet helemaal licht is, maar de nacht al is verdwenen. Twilight wordt dat in het Engels genoemd. Dit uur tussen dag en nacht geeft veel mensen een melancholiek of spiritueel gevoel. Guerlain heeft in 1912 de geur L'Heure Bleue gecreerd, als een ode aan dit mystieke uur. De geur is licht-oosters poederig bloemig en neemt je mee naar het Parijs van het Belle Époque.


Het bijzondere aan de geuren van Guerlain is dat ze vaak al heel lang bestaan, sommigen werden al meer dan honderd jaar geleden 'geboren'. Dat maakt het tot bijzondere parfums, waarvan de ingredienten nog hetzelfde zijn als in die tijd.

L'Heure Bleue is in 1912 gecreeerd door Jacques Guerlain zelf. Het bloemige parfum omvat: bergamot, anijs, anjer, oranjebloesem, Bulgaarse roos, jasmijn, neroli, iris, vanille, sandelhout en muskus. L'Heure Bleue verscheen slechts zeven jaar voor Mitsouko, maar het ruikt alsof het uit een totaal ander tijdperk komt...een wereld uit een ver verleden.


Het is geen gemakkelijke geur en je haat het of je houdt er van, maar de geur laat niemand onberoerd. Sommigen moeten denken aan zalfjes uit hun jeugd en anderen doet het denken aan de momenten van zwoele avonden op een zuidelijke bestemming, waarin je een vleug van de zware geuren van bloemen ruikt. Heb je hem ooit geroken, dan vergeet je hem nooit meer en zul je altijd zoeken naar een vervanging van deze geur. Niet iedereen kan hem dragen en hij ruikt niet bij iedereen hetzelfde. Ook is het aan te raden om de Eau de Parfum te nemen, want daarin komen de verschillende noten van het parfum het beste tot zijn recht. Reviews in het Engels over L'Heure Bleue kun je lezen op Sephora en Basenotes.


L'Heure Blue is niet makkelijk meer te vinden, maar hier kun je de geur nog kopen.

Meer over parfum.


Geen opmerkingen: