Hoe kun je als vrouw langer jong blijven?

Wist u dat wetenschappelijk is vastgesteld dat vrouwen hun cellen langer jong kunnen houden door dagelijks een multi te slikken, dat zij minder snel grijs worden als zij het hormoon oestrogeen op peil houden en dat de verstevigende collageenvezels in de huid met 80 procent toenemen dankzij een vitaminezalf? De journalisten Pim Christiaans en Hanny Roskamp interviewden wetenschappers over de mogelijkheden die de anti-aging geneeskunde biedt.
De belangrijkste boodschap: elke vrouw kan langer mooi en gezond blijven en op sommige punten zelfs jónger worden. Hoe? Dat vertellen zij in 'De houdbare vrouw, praktische gids voor een eeuwige jeugd'.In de afgelopen twintig jaar heeft de kennis over het verouderingsproces een hoge vlucht genomen. Christiaans en Roskamp beschrijven experimenten waarbij wetenschappers erin slaagden proefpersonen letterlijk jaren jonger te maken. Rimpels kunnen vervagen, de huid kan weer gaan stralen, het lijf kan strakker en slanker worden, de jeugdige energie kan terugkeren en het risico op tal van ziekten kan drastisch worden verminderd. Niet dankzij een enkele pil of een crème, maar door de lifestyle over de hele linie aan te passen.

Geen strenge diëten en zware trainingsprogramma's
Volgens de experts die in 'De houdbare vrouw' aan het woord komen, hoef je geen gezondheidsfreak te worden om de jeugdige gezondheid en looks te behouden. Wel is het zaak om op een groot aantal punten kleine aanpassingen te doen. In veertien `leefregels' worden volgens de laatste stand van de wetenschap praktische adviezen gegeven over onder meer voeding, voedingssupplementen, lichaamsbeweging, stressbeheersing, nachtrust en de verzorging van de huid en het haar. Veel aandacht wordt besteed aan het in balans houden van de hormonen.

Het lang verwachte gevolg op De houdbare man
Pim Christiaans (1959) stopte in 2004 als hoofdredacteur van mannenblad Men's Health om een boek over anti-aging voor mannen te schrijven: 'De houdbare man', waarvan onlangs de zesde druk verscheen. Het succes en veel verzoeken van lezeressen inspireerden hem tot het schrijven van 'De houdbare vrouw'. Hanny Roskamp (1963) schrijft als freelance journalist over gezondheid, psychologie en wetenschap voor diverse tijdschriften en publiceerde in 2009 het boek 'Wie mooi wil zijn moet slim eten'. Meer over beauty.

De houdbare vrouw, praktische gids voor een eeuwige jeugd
Pim Christiaans en Hanny Roskamp
Uitgeverij CocoBooks
Paperback, 328 pagina's
ISBN 978-90-79142-02-6
Prijs: EUR 24,50
Bron: Nieuwsbank

Geen opmerkingen: