Vrouwelijk schouderklopje zet mannen aan tot het nemen van meer risico's

Wil je dat je man meer riscico's durft te nemen? Geef hem dan een schouderklopje of streel hem vaker over zijn rug. Dat geeft hem een veilig en vertrouwd gevoel, waardoor hij zich zekerder van zichzelf voelt en meer durft.


Financiele risico's
Uit onderzoek van de universiteit van Columbia dat is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Psychological Science blijkt dat een vrouwelijk steuntje in de rug wonderen doet bij een man. De deelnemers werden getest op hun bereidheid tot het nemen van financiĆ«le risico’s. Vooraf werden de mannen begroet door een man of een vrouw, al dan niet met lichamelijk contact. Uit de resultaten bleek dat een begroeting door een vrouw met aanraking, mannen tot meer risicogedrag en gokken aanzet. Alleen een gesprekje met een vrouw of een handdruk zou geen effect hebben.

Moeders
De onderzoekers wilden uitzoeken of aanrakingen uit onze kindertijd die een gevoel van veiligheid bezorgen, ook op latere leeftijd geruststellend werken. Moeders zouden hun kinderen bij de eerste stapjes vaak een schouderklopje of aai geven. Dat gevoel van veiligheid blijkt nu ook op latere leeftijd aan te zetten tot risicogedrag. Het zou natuurlijk ook kunnen dat een aanraking van een vrouw bij een man een verhoging van de testosteronspiegel veroorzaakt.....Meer over mannen.

Geen opmerkingen: