Romantiek slecht voor beeld relatie

Echte liefde wordt meestal geassocieerd met romantische liefde, de ideale vorm van verbondenheid tussen twee mensen die met elkaar het leven delen. Volgens psycholoog Jeffrey R.Wijnberg verpest romantiek de liefde juist.


Hoewel niemand weet wat het romantisch ideaal precies inhoudt, heeft iedereen wel de overtuiging dat het bestaat. Ergens op de wereld is er die ene persoon waarmee het volmaakte geluk zich als een wonder openbaart. Nu is het idee van romantische liefde natuurlijk aansprekend, en als verlangen een sterkte drijfveer om verbondenheid te zoeken. Maar tegelijkertijd is het nu juist dit verlangen naar ‘de ware’, dat relationele roet in het eten gooit, oftewel: romantiek verpest de liefde.

Feit is namelijk dat de romantische ideeën die mensen er op na houden in werkelijkheid niet bestaan. Na verloop van tijd wordt daarom iedere relatie als teleurstellend ervaren en de overtuiging gevoed de liefdesboot te hebben gemist. Het is daarom verstandig om de vier belangrijkste romantische ideeën onder de loep te nemen. Kijk hiervoor op het artikel in de Telegraaf. Meer liefde.

LibidoPower

Geen opmerkingen: