Alleenstaande man heeft meer kans op beroerte en diabetes

Mannen die geen relatie hebben of ongelukkig zijn in hun huwelijk of relatie hebben 64 procent meer kans op een beroerte dan mannen die een gelukkig huwelijk of relatie hebben. Dat blijkt uit recent Israƫlisch onderzoek.Beroerte en/of diabetes
De wetenschappers zeggen dat een ongelukkig huwelijk of vrijgezel zijn een groot risico op beroerten of diabetes voor mannen inhoudt. De onderzoekers volgden 10.059 ambtenaren vanaf 1963 tot 1997. De deelnemers moesten hun burgerlijke status doorgeven en hun huwelijk/relatie als gelukkig of ongelukkig beoordelen.

Fataal
Professor Uri Goldbourt: "Uit een analyse van de 3,6 procent van de mannen die ongelukkig waren in hun huwelijk bleek dat hun risico op een fatale beroerte 64 procent hoger was, dit in vergelijking met de mannen die heel tevreden zijn over hun huwelijk. Dat risico is voor alleenstaande mannen even groot." De onderzoekers hielden ook rekening met factoren als sociale achtergrond, obesitas, bloeddruk, rookgewoonten en de grootte van de familie. 64 % meer kans op een beroerte is wel een opvallend hoog percentage en of dit ook geldt voor vrouwen werd niet vermeld. Meer lezen over mannen.

Maakt de vrouwen gek

Geen opmerkingen: