Welke mascara geeft het beste volume en doet wat het belooft?

Foto: Vara Kassa
'Extreme volume', 'mega volume', 'volume clubbing', 'hypnose drama' en 'colossal go extreme'. Prachtige namen, maar welke mascara geeft eigenlijk het meeste volume en doen de mascara's wat ze beloven? Zestien speelsters van Ladies Sevens, het Nederlandse damesrugbyteam, hebben de afgelopen vijf weken voor Kassa in totaal tien verschillende volumemascara's getest.
Ingrediënten
Onderzoeksarts cosmetische dermatologie dr. Jetske Ultee vergeleek de ingrediënten en onderzocht het volume van de tien mascara’s. "Het meest opvallende is dat qua samenstelling van de ingrediënten deze tien mascara’s sterk op elkaar lijken. Er zijn een aantal grote producenten van cosmetica waar meerdere merken onder vallen. 

Bij de mascara's van bijvoorbeeld Maybelline en L'Oréal en Lancôme, deze merken vallen onder dezelfde producent, lijken de ingrediënten erg veel op elkaar. De ingrediënten van Miss Sporty zijn bijna gelijk aan die van Rimmel. Sommige mascara's bevatten meer olie en iets meer wax. Daardoor zullen ze iets moeilijker af te spoelen zijn met water dan bij andere merken waar minder olie en wax is gebruikt. 

Dit merk je vaak niet direct bij het opbrengen maar natuurlijk wel na het zwemmen of bij het afhalen van het product. Alle mascara's bestaan uit een mengeling van water, wax, parafine en polymeren. De polymeren zorgen ervoor dat er een mooi laagje om de wimper komt . Als de polymeren drogen, het is eigenlijk een soort plastic, dan krullen de wimpers. Dat geeft dat mooie volume-effect.  Het water zorgt er ook voor dat het wimperhaartje ongeveer 30% zwelt, daardoor neemt het volume van je wimpers ook toe. Dat effect is tijdelijk." Kijk voor de rest van het artikel en de uitslag van de test op Vara Kassa.

Rubriek: beauty

Geen opmerkingen: