Moedervlekjes of schoonheidsvlekjes in het gezicht zijn weer fashionable

Kleine schoonheidsvlekjes of moedervlekjes in het gezicht zijn al eeuwenlang een schoonheidssymbool en sieren de wangen en kinnen van de aantrekkelijkste vrouwen op aarde. Marilyn Monroe, Madonna en Cindy Crawford zijn bekende voorbeelden. Karl Lagerfeld zorgde voor een heropleving van dit schoonheidssymbool. Het schoonheidsvlekje is dus allesbehalve nieuw, de oude Grieken dachten al dat schoonheidsvlekjes magische krachten hadden. In de zeventiende eeuw werden ze populair aan het Franse hof, heel wat adellijke heren en dames creëerden zwarte vlekjes van leer of fluweel. Marilyn Monroe zorgde er in de fifties voor dat dames massaal met een potlood haar schoonheidsvlekje op de linkerwang nabootsten. Madonna zette deze trend voort. In de jaren 80 droeg ze nog een donker vlekje onder haar rechter neusvleugel, maar dit verdween aan het eind van de jaren 90.

Cindy Crawford is erg trots op haar exemplaar. Ze werd zelfs ooit eens boos omdat magazine Vogue het vlekje digitaal had verwijderd. Ook de burleske ster Dita Von Teese heeft een bekend vlekje onder haar linkeroog, maar dat is eigenlijk een tatoeage die ze donkerder maakte met make-up. Sterren als Scarlett Johansson, Natalie Portman, Eva Mendez en Blake Lively beschikken over een natuurlijk exemplaar.


Tips:
- Je kunt deze look nabootsen, maar een (slecht) getekend stipje kan er al snel lachwekkend uitzien. Amy Winehouse deed het met een piercing net boven haar mondhoek. Je kunt zelf bepalen voor welk juweel je gaat.
- Karl Lagerfeld maakte de geboortevlekjes weer een modetrend met de Cruisecollectie van Chanel die hij in Versaille presenteerde. Hij gaf de zeventiende-eeuwse 'tache de beauté' echter een update. De designer liet een klein stickertje ontwerpen met het logo van Chanel dat als schoonheidsvlekje dienst deed.

- Wil je echt zelf een vlekje tekenen, gebruik dan een oogpotlood of een vloeibare eyeliner voor een geslaagd resultaat. Het beste effect krijg je wanneer je eerst een puntje in potlood zet en er vervolgens over gaat met een vloeibare eyeliner die waterproof is.
- Een chique, feestelijke optie is een paillette of een Swarovski-kristal plakken. Breng dit aan met lijm voor valse wimpers, want die is niet schadelijk voor je huid. Laat de lijm wel even een beetje drogen voor je het steentje aanbrengt. 
 - Wil je voor langere tijd een schoonheidsvlekje hebben, dan is permanente make-up een goede oplossing. Zo'n vlekje aanbrengen is snel gebeurd en is niet echt duur. Op de lange termijn vervaagt of verdwijnt het vlekje weer. Meer beauty.

Geen opmerkingen: