Doe de liefdestest!

De liefde begint vaak in een 'explosie van passie', maar op de langere termijn draait het om tevreden zijn met wat we hebben. Dat is de tip van relatietherapeut Jean-Pierre van de Ven in zijn nieuwste boek 'Geluk in de liefde'.


Van de Ven komt in zijn praktijk veel stellen tegen met relatieproblemen. Het gaat vaak fout omdat mensen de liefde verwarren met hun 'relatie'. De relatie gaat over afspraken over de kinderen en de hypotheek, aldus Van de Ven. "Je komt in een sleur terecht. Bij de liefde gaat het om compassie, maar dat niet alleen".

De therapeut is een pleitbezorger van pragmatisme en trouw in relaties. "We hebben te hoge verwachtingen over de romantische liefde. We leven met waanbeelden van de erotische liefde. Die kennen we uit Hollywood en Bollywoodfilms, maar in het echt gaat het vaak mis. Wees meer tevreden met wat er is. Af en toe in je relatie een ontmoeting en dat is liefde". Wil je weten wat jouw liefdesstijl is of hoe intens jouw passie is, doe dan de liefdestest op zijn website! Meer liefde.
Bron: Liefdespaleis

LibidoPower

Geen opmerkingen: