Rode bietensap goed voor het uithoudingsvermogen

Onder begeleiding van inspanningsfysioloog Peter Hespel van de KUL werd de test gedaan, waarbij 3 van de zes proefpersonen eerst een basistest deden en daarna een week lang iedere dag een halve liter rode bietensap dronken. De andere dronken drie rode bessensap zonder dat ze dat wisten. Na een week werd de test opnieuw gedaan en bleek dat rode bietensap effectief het uithoudingsvermogen vergroot.


De goede eigenschappen van de rode bieten zouden toe te schrijven zijn aan het hoge gehalte nitraten in het sap. Die nitraten zouden de bloedvaten verwijden, waardoor de toevoer van zuurstof naar de spieren zou verbeteren. Uit eerdere testen bleek ook een ander gunstig effect, namelijk dat testpersonen door het drinken van rode bietensap Ook daalde hun bloeddruk, wat goed is voor het hart.

Naar aanleiding van de testen zijn er al pillen ontwikkeld die veel nitraten bevatten. Het blijkt echter dat hetzelfde effect kan worden verkregen door het drinken van rode bietensap, wat veel goedkoper en natuurlijk veel gezonder is! Meer over gezondheid.
Bron: Ook getest op mensen

Supercaps Extreme maxi energie

Geen opmerkingen: