In 20 procent van de relaties verlangt één van de twee partners stiekem naar een ander. Vaak gaat het hierbij om verliefdheid op een collega, een ex of iemand uit de vriendengroep. Zo kwam naar voren uit een weinig romantische rondvraag van OnePoll, waarvoor 3000 mensen zijn ondervraagd. Eén op de vier gaf hierin aan niet tevreden te zijn met de huidige relatie.
Verliefdheid leidt niet altijd tot een breuk
Verliefd worden op een ander houdt niet altijd het einde van de relatie in. Van de groep die aangaf in zijn of haar dromen te fantaseren over een ander volgt 'slechts' één op de zes zijn hart.
Een keer tijdens een relatie
Volgens de Daily Mail gebeurt het meestal maar een keer per relatie dat een partner verliefd wordt op een ander. Daar tegenover staat wel dat de verliefdheid vaak lang aanhoudt, met een gemiddelde van drie jaar en drie maanden. "Het onderzoek laat zien hoeveel mensen eigenlijk geloven dat je gevoelens voor meerdere personen tegelijk kunt hebben", duidt een woordvoerder van OnePoll de resultaten. "Zelfs in gelukkige relaties lijkt men nog om zich heen te kijken of naar anderen te verlangen." Maar, vervolgt de zegsman, in 20 procent gaat het om een serieus probleem. "Dan zijn ze echt verliefd op die ander."
Mannen zijn sneller verliefd op een ander
Gebonden mannen blijken met 22 procent lichter ontvlambaar dan de vrouwen, die gezamenlijk blijven steken op 15 procent. Bovendien geeft 29 procent van de heren aan bereid te zijn de huidige relatie te beëindigen voor de andere grote liefde, tegenover 19 procent van de vrouwen. "Mannen hebben niet alleen de reputatie meer om zich heen te kijken, de reputatie is dus echt gebaseerd op waarheid", aldus de woordvoerder. Meer over relaties.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten