Parels en edelstenen in beautyprodukten

In New York worden in verschillende spa's steeds meer edelstenen gebruikt in gezichtsbehandelingen. New York Magazine spreekt inmiddels van een trend. Edelstenen als robijnen, parels en zelfs goud zouden als beautyingrediënt enorm in populariteit zijn toegenomen. Met name in de 'hippere' spa's in New York, aldus het tijdschrift.

Parels en edelstenen
De stenen beloven de huid te liften, te reinigen en op te lichten. Tweedehands parels belanden om die reden in gemalen vorm in gezichtscrèmes, waardoor de huid na gebruik zijdezacht zou aanvoelen. Dorit Baxter van de Dorit Baxter Day Spa weet wel waarom de edelstenen zo gewild zijn. "Parels staan bekend om het aminozuur, vitamine B complex en calcium", zegt zij. "Ook worden donkere vlekken in de huid door parels voorkomen."

Diamantpoeder
Edelsteen als goud zou de eigenschap hebben de huid te hydrateren en glad te maken. Citrine moet vollere lippen geven en saffier zou de huid liften. Bij Townhouse Spa in New York staat er zelfs een gezichtsmasker op het menu met 63 procent amethist-poeder. Na dit edelstenenmasker komt de huid er volgens de spa steviger en stralender uit te zien.

24 Karaats goud
Edelstenen in de beauty-industrie zijn niet helemaal nieuw. Er was al een haarverzorgingslijn waarin 24 karaats goud werd verwerkt en Madonna gebruikte tijdens haar Sticky & Sweet-toer diamantpoeder als oogschaduw. Meer beauty.

Geen opmerkingen: